کر بختیاری
کر بختیاری
نرم افزار ومطالب آموزشی

جوش صورت یا آکنه یکی از بزرگترین مشکلاتی است که نوجوانان را گرفتار می کند و متأسفانه درست زمانی به سراغ آنها می آید که بیش از هر وقت دیگر ، نگران زیبایی وضع ظاهر خود هستند. آکنه یک بیماری التهابی مزمن پوست است که بیشتر در دوران نوجوانی مزاحمت ایجاد می کند، اما گاهی به طور متناوب در سراسر زندگی بارها و بارها فرد را گرفتار می کند. آکنه در دختران در سنین پایین تری نسبت به پسران بروز می کند ، ولی در پسران معمولاً تظاهرات بسیار شدیدتری دارد. به طور کلی علایم و نشانه های آکنه در افراد مختلف متفاوت است و می تواند از خفیف تا بسیار شدید متغیر باشد.

 

آکنه یک بیماری التهابی مزمن پوست است که بیشتر در دوران نوجوانی مزاحمت ایجاد می کند، اما گاهی به طور متناوب در سراسر زندگی بارها و بارها فرد را گرفتار می کند. اگر والدین یا اقوام نزدیک شما در دوره ای از زندگی خود دچار نوع شدید آکنه شده باشند به شما توصیه می کنیم که بیشتر مراقب پوست خود باشید، چون در آن صورت احتمال اختلال شدید پوستی  در شما از بقیه بیشتر خواهد بود. آکنه اغلب به صورت نقاط سرسیاه، نقاط سرسفید و جوش های چرکی بروز می کند. غدد چربی در تمام سطوح پوست شما به غیر از کف پا و دست وجود دارد. اما بیشترین تراکم آنها در صورت، سینه، پشت و شانه هاست.

 

کار این غدد، ترشح چربی است. چربی تولید شده توسط مجاری چربی به سطح پوست راه یافته و به طور طبیعی روی پوست را می پوشاند. در دوران نوجوانی به علت تغییرات ناگهانی که در سطح هورمون های جنسی رخ می دهد، غدد چربی تحریک می شوند و چربی بیش از حد تولید می کنند. این چربی زیادی ، مجاری انتقال چربی را مسدود می کند و به این ترتیب جوش های سرسیاه تولید می شوند. وقتی که چربی باقیمانده و لایه های مرده پوست نتوانند به بیرون پوست راه یابند، توسط باکتری هایی که به طور طبیعی در غده وجود دارند، عفونی می شوند و جوش های سرسفید را ایجاد می کنند.

 

چربی که از غدد چربی موجود در پوست ترشح می شود، گاهی منفذ پوست را مسدود می کند و با تاثیر باکتری ها بر روی آن، عفونی شده و باعث ایجاد جوش می شود. گاهی نیز چربی ترشح شده فضای اطراف فولیکول مو را اشغال می کند. در نتیجه مو نمی تواند از پوست خارج شود و باکتری های موجود در پوست داخل منافذ مسدود شده و آن جا ایجاد عفونت و التهاب و جوش های چرکی می کند. در آکنه شدید ممکن است کیست و آبسه هم دیده شود. کیست تورمی بزرگتر، سفت تر و عمیق تر از جوش معمولی است و در اغلب موارد خطرناک است.

 

بعضی از کیست ها تا زیر سطح پوست انتشار می یابند و پاره می شوند و به این طریق عفونت را در زیر پوست منتشر می کنند. جای این جوش ها معمولاً روی پوست باقی می ماند. آبسه یک ناحیه عفونی متورم ، ملتهب وبسیار دردناک است که حاوی چرک فراوان است.

 

آیا تغذیه در ایجاد آکنه تأثیری دارد؟

 

"آیا تغذیه در ایجاد آکنه تأثیری دارد؟" شاید این شایع ترین سؤالی باشد که یک متخصص پوست از بیمار خود می شنود.

 

"با این همه جوش چرا شکلات می خوری؟" شاید این هم شایع ترین گوشزدی باشد که افراد مبتلا به آکنه از دیگران می شنوند. واقعیت این است که نقش رژیم غذایی در ایجاد یا تشدید آکنه هنوز به اثبات نرسیده است .

 

گرچه گزارش هایی نیز موجود است که خوردن مداوم غذاهای خیلی چرب، شیرینی زیاد، سس مایونز، خامه، شکلات، گردو ، بادام ، فندق، خرمالو ، موز ، پسته، تخمه، چیپس، پفک، نوشابه ، نارگیل، تخم مرغ  و به تعبیری، همه آنچه که در قنادی و بقالی یافت می شود، در بروز و تشدید آکنه مؤثر است. اگر از دست این جوش ها به ستوه آمده اید، برای احتیاط مواد غذایی بالا را نخورید و به جای آنها، از سبزیجات و میوه های تازه استفاده کنید. استفاده از اسفناج، هویج ، شاهی و گوجه فرنگی  را به شما توصیه می کنیم. سعی کنید خوردن چای  و ادویه جات  را بسیار محدود کنید.

 

برای بهبود آکنه ، به مقدار فراوان میوه و سبزی مصرف کنید و از مصرف زیاد غذاهای چرب و سرخ شده پرهیز کنید.

 

عامل مهم دیگری که اثر آن در تشدید آکنه به اثبات رسیده، تماس های شغلی است. آکنه در کسانی که به علت شغلشان با روغن های حیوانی و یا معدنی تماس دارند و یا در معرض هوای بسیار گرم و یا بسیار سرد هستند، با شدت بیشتری بروز می کند. افرادی که شغل های پر  استرس دارند یا این که اصولاً از نظر تیپ شخصیتی مضطرب محسوب می شوند، معمولاً دچار آکنه های شدید می شوند. اگر خود  استرس  عامل این تشدید نباشد، حداقل این است که افراد مضطرب معمولاً بیش از حد صورت خود را دست کاری می کنند و این امر خود باعث تشدید این بیماری می شود.

 

از دیگر عوامل مؤثر ، استفاده از لوازم آرایشی، اختلال غدد درون ریز، تعریق زیاد ، برخی داروها مانند کورتیزول، هورمون های مردانه، قرص های ضد بارداری، لیتیوم و باربیتورات ها را می توان نام برد.

 

شاید بتوان گفت که قسمت خیلی ها این طور مقرر شده که در سنین نوجوانی گرفتار این معضل پوستی شوند (منظورم نقش ژنتیک است)

ohara.ir.منبع

 


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





ارسال در تاريخ جمعه 29 دی 1391برچسب:جوش صورت, توسط کربختیاری